Следвайте ни

Галерия "Възраждане" представя Никола Гулев

viber icon

"Лица, край които безразлично минаваме, не ни говорят нищо, не запомняме никого. Но когато художникът нарисува тези лица върху платното, изведнъж те ни ангажират, припознаваме ги. Опитваме се да разгадаем нещо върху тях, да определим състояния, чувства, преживявания и после тези лица стават спомен. Никола Гулев майсторски е създал галерия от ликове, които ще ни предизвикат със своите тайни и истини, ще събудят нашите чувства". Така критиците определят изложбата на твореца в галерия "Възраждане", която е под наслов „Ракурси на душата“.

Никола Гулев е роден в Пловдив през 1987 г. През 2006 г завършва художествена гимназия „Цанко Лавренов” в града със специалност "Живопис%. През 2010 г. се дипломира като бакалавър по педагогика на обучението по изобразително изкуство със специалност "Живопис" в Академия за музикално танцово и изобразително изкуство под ръководството на доц. Румен Жеков. От 2010 г. е член на Дружеството на пловдивските художници. През 2012 г. завършва магистърска степен по живопис в Академия за музикално танцово и изобразително изкуство с пълно отличие. От 2016 г. придобива научна титла - доктор по методика на обучението по изобразително изкуство. Никола Гулев работи и твори в Пловдив. Картините му са част от колекции на ценители в България, Испания, Португалия и Англия.

През изминалата година Никола Гулев получава номинация за млад автор на гр. Пловдив от Дружество на пловдивските художници в годишна изложба на „Дружество на пловдивските художници” - Галерия „Капана” - гр. Пловдив.

Изложбата му "Ракурси на душата" може да бъде видяна в галерия "Възраждане" до 2 март.

Коментари (1)

polkmjn

14.02.2020 | 06:21

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. ([email protected]) Казвам се Катика Каменич ,, Искам да използвам тази страхотна златна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Преди търсех заем и те по-късно ме подлъгаха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добър здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл ([email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?