Следвайте ни

Галерия "Аспект" отвори с изложба на Николай Няголов

viber icon

Културният живот в Пловдив се пробужда след двумесечната карантина. Галерия "Аспект" отвори днес с изложба "Споделено" на Николай Няголов.

Артсалонът ще работи от 11 до 19 ч., като в него ще влизат максимум по 2-ма души едновременно и те трябва да бъдат с маски.

Със „Споделено" Няголов споделя с публиката, с близките, със себе си, защото необичайността на живота ни напоследък ни научи на нещо важно и то е, че нищо няма значение, ако не е споделено, ако няма с кого и къде да го споделиш. 17 са платната, които художникът споделя с нас, всичките мислени и създадени специално за изложбата в "Аспект". В експозицията преобладават средните към големи формати, като естествен център се презентира триптихът „Триумф на светлината", съставен от три платна с размери 80 х 150, които свързани, въздействат почти монументално. Но не само форматът е определящ, тематично експозицията се обединява именно от светлината - носи лятно, свежо и лежерно, светло настроение. От платната лъха мирис на море, на лято, на ментов чай и изстудено вино, все неща, за които копнеем, затворени в домовете си. И същевременно с предчувствие за лято, за море и южни брегове „Утро на лимана", „Пладне на лимана", „Белият град", „Разговор за синята луна", сякаш ни казват, че всичко ще се оправи, пак ще пътешестваме, пак ще се любуваме на слънцето и ще откриваме нови места, ще срещаме нови хора.

Макар и по стечение на обстоятелствата, изложбата „Споделено" се позиционира в точното време на точното място, с нея започваме едно по-различно представяне на събитията ни - без официално откриване, без речи и коктейли", заяви галеристката Олга Петрова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хахаха

17.05.2020 | 01:01

Ох, не понеже са се заселили да ходят по галерии и да купуват картини, та затова по двама само. Останалите сигурно си чакат търпеливо реда на опашка отвън.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?