Френско очарование на Киномания в „LUCKY Дом на киното“

Кинопанорамата се открива в петък с филма на Мариус Куркински “Засукан свят”

            Тази седмица Киномания стартира и в Пловдив. От 15-ти до 28-ми ноември 2019 г. в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе 14-тото издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България, а изданието в Пловдив ще продължи 14 дни и ще включва 28 заглавия. 

            Фестивалът ще открие филма на Мариус Куркински “Засукан свят” с участието на самия Мариус, Камен Донев, Ана Пападопулу,  Димитър Рачков и още известни български имена. Водещ на откриването ще бъде Драгомир Симеонов. 

Пловдивчани ще могат да видят по време на кинопанорамата и най-новите филми на обичани режисьори като Уди Алън (“Един дъждовен ден в Ню Йорк”), Педро Алмодовар (“Болка и величие”) и Андрей Кончаловски (“Грехът на Микеланджело”).

            Рубриката “Фестивал на френския филм” ще направи панорама на съвременното кино с нови и малко по-стари заглавия. “Клетниците 2019” на Ладж Ли е заснет в самия квартал Монфермей, като използва доста непрофесионални актьори. Филмът е пример за киното на новото поколение френски кинематографисти: режисьори, които са смели и различни, и искат да променят традиционните очаквания към френското кино. 

            “Най-хубавите години от един живот” с Анук Еме, Жан-Луи Трентинян и Моника Белучи ще продължи историята на един мъж и една жена, които са се познавали отдавна, а тяхната поразителна и неочаквана любовна история бе разказана в онзи велик филм отпреди 53 години, променил разбирането ни за любовта.

            След отличения си със „Златна палма” “Джебчии”, Хирокадзу Корееда отново изследва семейните заблуди, този път в Париж в новия си филм “Истината”. Първият филм на Корееда извън родната му Япония му дава шанс да събере две легенди на френското кино – Катрин Деньов и Жулиет Бинош, които, заедно с Итън Хоук, водят чудесния актьорски ансамбъл из сюжет, който е колкото напълно френски, толкова и типичен за стила на режисьора.

            В своята сложно замислена комедия “Славни времена” Никола Бедо умно се надсмива над актуалните ни технологични обсесии и отдава почит на първичното ни желание да изживеем отново най-славните си години. Филмът смесва исторически епохи, докато проследява емоционалното пробуждане на харизматичен възрастен мъж (в ролята Даниел Отьой).

            Билети може да закупите на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg. 

            Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв. Цена на билетите за детските филми: 5/7лв.

Събитието е част от културнаия календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?