Френски топ модели дефилират в Пловдив

Модно дефиле с участието на френски топ-красавици и екзотични модели ще предложи фестивалът на франкофонската песен „Златен ключ“, който ще се проведе през юни в Пловдив. Една от призьорките на конкурса „Мис Франция“ - Маева Куртоази, ще се включи в забавите под тепетата. Тя е на 21 години и е студентка по „Икономика и управление”.

Безспорно френският е езикът на любовта, а месецът на любовта е февруари. По този повод традиционно Алианс Франсез Пловдив ще зарадва всички „влюбени” франкофони, както и англоговорещите с много разнообразни и оригинални изненади. 
„Като един своеобразен френски остров в Пловдив, ние се стремим чрез всякакви форми да покажем красотата и приложимостта от изучаването на френски език и ползата от нашите международно признати френски дипломи и сертификати, които улесняват всяка реализация”, споделя директорът на Алианс Франсез, г-жа Теофана Брадинска.

Засилена подготовка започна за шестнадесетото издание на най-знаковото годишно събитие Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2019 г., който се провежда ежегодно през месец юни в ГДК „Борис Христов”. Тази година той ще е доста по-различен, тъй като Пловдив е Европейската столица на културата. 

В тази връзка Алианс Франсез подготвят мащабен проект със заглавие „Тракия”. Близо година френски дизайнер и неговият екип творят оригинална колекция „Висша мода”, вдъхновена от българските шевици и цветове. 

Идеята обединява българските фолклорни традиции в народната тракийска носия с френските шансони и едно типично френско ноу-хау – Висшата мода. Колекцията ще бъде уникална и след представянето й ще бъде дарена на музей във Франция. За целта през 2019 година от Франция ще пристигнат и няколко френски мис, които ще дефилират на пловдивска сцена, за да демонстрират истински френски професионализъм в тази област.

По покана на дизайнера, специално от Бангкок ще долети и много красива тайландка-модел, за да се включи в спектакъла „Мода и Шансони”. Потвърдено е и участието на победителят от проведения музикален формат по френската национална телевизия, „Талантът на Франция”, който ще участва в Пловдив през 2019 година в „Златен ключ“ в Пловдив. 

Двама братя близнаци Джес и Уесли (Jesse и Wesley) са дует„Jessandwest”, спечелил всички възможни награди на тазгодишното издание на формата – на жури, публика, за автори и композитор и др. Стилът им е фолк-блус и блус-рок, а звученето им е дълбоко романтично. Те се вдъхновяват от музиката на 50-те и 80-те години. Днес акцентът на техния стил пада
по-скоро на Блус-рок в дует повлияни от Боб Дилън, Алберт Кинг и групите „ Led Zeppelin”, „The Rollling Stones”, „Aerosmith”, „AC/DC”, Gary Moore. 
Фестивалът отново ще бъде съчетан и с „френска седмица” на пл. „Стефан Стамболов”. Той е част от международния културен събитиен календар на Община Пловдив, която е неизменен партньор.
Входът за всички концерти е свободен. Вече е изпратен и клипът, който чрез Фестивала ще рекламира Пловдив и страната ни по най-голямата франкофонска телевизия TV5 Monde с 160 млн. абонати по цял свят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?