Следвайте ни

Френски танцьори играят въздушен балет върху фасада

viber icon

Уникално танцово щоу ще изпълни френската трупа Асте този уикенд в Пловдив. 30 танцьори ще играят по фасадата на студентско общежитие на Медицинския университет. Спектаклите ще се проведат в блок 1 на ул. „Царевец“ 2 в петък (14 юни) и събота (15 юни) от 19 часа и в неделя (16 юни) от 12 часа.

Хореографката Аник Шарло разказа, че идеята на танците е да смени гледната точка към града и живота на участниците и зрителите и да им даде нова перспектива. Едновременно с танците по фасадата на артисти, вързани с алпийски въжета, ще има рецитали на поетични текстове. В проекта се включиха 22 пловдивчани на възраст от 18 до 50 години. Сред тях има студенти, предприемачи и двама безработни.

Френските танцьори вече 60 дни живеят в Европейската столица на културата. „Искахме да се потопим в начина на живот на пловдивчани“, обясни Аник. През това време тя се е убедила, че българите са танцуващи хора, които живеят с музиката.

За декор на „Място за съществуване“ ще послужат 15 прозореца на студентското общежитие. Историята започва с хора, които са се затворили вкъщи. След това излизат пред блока и се срещат със своите съседи и постепенно се изгражда общност.

Шоуто е създадено специално за  Международното танцово биенале в Лион през 2010 г.

 

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?