1939
Следвайте ни

Френски архитект рисува уникални улици и фасади

Гийом дьо Бодюс гостува в галерия "Савов"

viber icon

Гийом дьо Бодюс подрежда платна в колоритна изложба под тепетата. Откриването ѝ е днес в 18.30 часа. Французинът е тук по покана на Артклуб галерия "Савов".

Той е художник, но е завършил архитектура.

Французинът посвещава 35 години от живота си на вътрешната архитектура. Днес рисува и преподава, но казва, че като художник е привлечен най-вече от екстериорите. Изобразява градовете в картините си, но от необичаен ракурс - тесните улички на стар римски квартал, покривите на италианската столица, гледани отвисоко, фасади от Париж през клоните на голямо разлистено дърво. Завършва висшето си образование като дипломиран архитект в института "Нисим де Камодо" и Академия "Гранд Шомиер", след което работи в сферата на интериора и архитектурата. Този опит му дава възможност не само да наблюдава, но и да вниква в духа на сградите и заобикалящата ги околна среда. Още тогава търси връзката и взаимодействието между интимните вибрации на духовния и материалния свят, което е и основата на неговото изобразително творчество. Творческото му ателие е в Севр, място, свързано с изящния порцелан. Тук работят много художници, които имат ателиета в съседство с неговото и с които той поддържа активни творчески контакти. 

Създава сдружение „Групата от Севр“, което миналата година гостува в София. Столицата ни се оказа спирка в европейското турне на групата.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?