46

Франкофони пеят „Шан-з-Елизе” в Дома на културата

Международният фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” започва довечера в 19 часа в Дома на културата „Борис Христов”. Фестивалът, който е с вход свободен, ще бъде открит от заместник- кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов.

Химнът на събитието „Шан-з-Елизе”  ще бъде изпълнена в джазирана версия от 18- годишната Кристина Карабельова.  

В откриващия концерт ще вземат участие българските лауреати Марина Спасова и Нели Солакова, както и новите звезди на фестивала - възпитаниците на „Арт Войс Център”, с ръководител Румяна Иванова, които са музикални партньори на „Златен ключ“. 

Красиви изпълнения, наситени с много емоции ще чуем от Петал Гало от Индия и Мишел Езат от Египет, Кристина Енчева на 10 години, Наталия Камагорцева на 12 години и Белослава Петрова на 13 години и други млади таланти, които ще пеят популярни шансони със специално направен, съвременен аранжимент. Към тях ще се присъедини и звездата с опит Ива Ичевска.  

Във втората фестивална вечер утре, отново от 19.00 часа в ДК „Борис Христов“ започва концертът „Олга и приятели“ на Олга Василенко от Украйна – дългогодишен участник в „Златен ключ“.

В Пловдив идват близнаците Джес и Уесли /Jesse и  Wesley/, които са подготвили много специален поздрав за Пловдив. 

19-тият Международен фестивал на франкофонската песен „Златен ключ“ е под мотото „Празник на музиката” и под егидата на община Пловдив – дългогодишен партньор на франкофонското събитие.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?