Следвайте ни

Фотоконкурс популяризира родния туризъм

viber icon

„Това лято ще посетя Европа – открийте култура, която е близо до Вас“! Така се нарича фотоконкурсът, обявен в рамките на стартираната от еврокомисаря Мария Габриел информационна кампания в социалните медии, имаща за цел да насърчи местния културен туризъм. 

Всички европейски граждани имат възможност да участват във фотоконкурса, като за целта трябва да качат снимка на https://pr.easypromosapp.com/register/899120 с обяснителен текст, в който да споделят своите летни преживявания и вълнуващи моменти от посещение на туристически забележителности, свързани с европейската култура и наследство.

Културният туризъм представлява 40% от европейския туризъм, а трима от четирима европейци избират къде да почиват или пътуват в зависимост от културните забележителности наоколо. Секторите на културата и туризма бяха сред най-тежко засегнатите от кризата с коронавируса и е важно да ги подкрепим“, обяви в призива си при стартирането на кампанията еврокомисар Мария Габриел.

Крайният срок за участие е до 23.59 часа на 23 август 2020 година. В края на конкурса ще бъдат избрани трима победители, всеки от които ще получи ваучер за посещение на културно събитие или културна забележителност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?