46

Фотограф улови хубавиците от племето на дългите вратове

Един от най-титулуваните ни фотографи – Минко Михайлов, показва най-екзотичните кътчета на южна Азия в изложба, която ще бъде открита утре в 18 часа в залата на ГХГ  на ул. „Александър I”.

Той е подготвил 41 фотоса. В тях е запечатал екзотиката на Тайланд, Камбоджа, Лаос, Мианмар, Виетнам... Изложбата „Азия” ще продължи до 2 юни.

„Изложбата ми е събирана от няколко пътешествия в тези 9 азиатски страни. Опитах да покажа колорита – пейзажи, хора, села. Животът там е многолик”, каза за „Марица” Минко Михайлов. 

Една от най-интересните групи хора, които е снимал е племето на дългите вратове в западен Тайланд.Това са преселници от Мианмар, които живеят в кралството. Според вярванията им докато се оженят момичетата трябва всяка година да си слагат на врата по един метален пръстен.

„Така се удължават не вратовете им, а пръстените натискат надолу раменете и променят формата на торса”, обясни фотографът. 

Учудващо е, но в изложбата няма снимки от Ангкор Ват в Камбоджа. Причината е, че прекалено много е сниман и затова го няма в изложбата. 

Минко Михайлов е биолог по образование. Той е един от основателите на фотографската школа photoschool.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?