3906

"Форум театър в училище" - нов проект от Театър на отговорността разглежда актуалните проблеми на учениците

С удоволствие Ви представяме новия ни проект "Форум театър в училище" и бихме искали да Ви поканим да споделите информацията за предстоящата му премиера.

Сдружение “Театър на отговорността” с нов проект "Форум театър в училище", който обединява усилията на ученици и професионалисти в обществено значим социално- артистичен процес.

Представлението хвърля светлина върху актуалните и важни проблеми като насилието в училище, подигравките, тормоза между учениците, както и пасивността и безразличието на всичко, които могат да противодействат. Основната тема, е агресията в училище, с която учениците се сблъскват ежедневно и за съжаление е приета като нормална част от тийнейджърския живот.

Спектакълът - "Kick it out" цели да изрита страха и безразличието от училище!”

Чрез методите на приложния театър съавторите на представлението Борис Зафиров и Лили Секова се стремят към промяна в недостатъчно активното отношение на учениците, спрямо ситуациите, които биват подминавани и не им се обръща достатъчно внимание. Форум театърът насърчават адекватното отношение и рефлексия върху случващото се в социалната среда. Чрез метода предлагат на учениците и различни перспективи за реакция в конфликти.

Зрителите ще се запознаят с начина, по който работи Форум театърът, и ще имат възможността да вземат активно участие в разрешаването на конфликтите, представени на сцената. Автори и режисьори на представлението са Лилия Секова и Борис Зафиров.

Представлението е резултат от няколкомесечен лабораторен процес с учениците от ПГО “Ана Май”, в който са използвали методите на Форум театъра (познат още като Театър на потиснатите). След премиерата тръгват на турне, в което ще срещнат публиките на други училища от Пловдив, Хасково, Харманли и Димитровград.

Проектът се реализира от организация "Театър на отговорността", благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд Култура (НФК), в партньорство с училище "Ана Май" и Куклен театър Пловдив.

Премиерата ще се състои на 28 юни от 12:00 часа в Държавен Куклен Театър - Пловдив.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?