Следвайте ни

Фондация „Буквите“ обявява национален конкурс на любовна тематика

viber icon

Фондация „Буквите“, специализирана в издаването на български автори, обявява национален литературен конкурс на тема „Любовта, която ни очаква в края на кабела“. 

Идеята за тема, относно любовта в интернет или от разстояние, отговаря напълно на дните на спазване на социална дистанция, в които живеем, макар че това е десетото поредно издание на конкурса. 

Задачата на желаещите да се включат е да опишат своята визия за любовта от разстояние. Дали тя може да е истинска, или мимолетна авантюра. Вярна ли е мисълта, че „Когато не си до човека, когото обичаш, обичаш човека до когото си?“ и други подобни въпроси.

Всеки може да изпрати до три свои творби в какъвто жанр пожелае, стига да не са публикувани някъде другаде. Допустимият размер е до 20 страници А4. Произведенията трябва да бъдат изпратени във WORD файл (.doc) в шрифт 12 пункта, без оцветявания. Крайният срок за подаване е 31 март на електронната поща [email protected] 

Организаторите ще качат всички получени произведения във фейсбук страницата на фондацията, както и в сайта ѝ. Победителите ще се изберат от жури и от читателите. Наградата на публиката ще отиде при произведението, събрало най-много харесвания под поста му. 

Победителите ще получат право на издаване на хартиена книга в обем до 200 страници, в достатъчен тираж. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?