Филми за Шарл Азнавур и носител на "Оскар" гледаме днес в Пловдив

Тази събота киноманите отново могат да се насладят на три филма от програмата на филм фестивала. От 16:15 часа е анимационната копродукция на Франция и Италия “Чутовното нашествие на мечките в Сицилия”. За да открие отдавна изчезналия си син и осигури храна за зимата, могъщият крал на мечките слиза със своето семейство от планината към света на хората. След като се спасяват от ужасни чудовища и побеждават зъл благородник, мечките и хората заживяват заедно в мир. За известно време. Филмът е носител на наградата в секция “Особен поглед” в Кан през 2019 година.

Втората за деня прожекция “Шарл за Азнавур” започва в 18:30 часа. Първата камера, която Едит Пиаф подарява през 1948 г. на Шарл Азнавур, ще се превърне в негово увлечение за цял живот. До 1982 г. Шарл ще заснеме часове материал, който поставя основите на неговия филмов дневник. Азнавур снима живота си и живее като на кино. Неговата камера е навсякъде, където отиде. Тя регистрира всичко – миговете от живота, местата, през които преминава, приятелите, любимите, проблемите. Няколко месеца преди да ни напусне, Азнавур започва да систематизира филмите си с помощта на Марк ди Доменико. Така се появява идеята за филм, неговия филм.

От 20:45 часа можете да гледате “Отбивки”, отличен с най-добър адаптиран сценарий на наградите „Оскар“ през 2005 година. Седмица преди сватбата бъдещият младоженец Джак и неговият кум Майлс заминават за винарски район, където възнамеряват да се отпуснат, забавляват и разбира се, да пият много вино. Джак обаче се интересува единствено от безкрайните гуляи, докато не се запознава с привлекателната Стефани. Майлс донякъде е неудачник, гимназиален учител по английски и неуспял писател. Той все още не може да приеме факта, че жена му го е напуснала и се е оженила отново, а очакването на новини от бъдещия му издател го напряга допълнително. Майлс получава възможност за ново начало, когато се запознава с Мая, приятелка на Стефани, но когато се изпуска, че Джак скоро ще се жени, всяка надежда за връзка изглежда изгубена. 

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg. 

Във връзка с пандемията от Covid 19 са изпълнени всички изисквания за безопасност на Министерство на здравеопазването - максималната запълненост на залите ще бъде до 50%, а билети ще се продават през място.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?