Следвайте ни

Филм разкрива магията на свещените сгради довечера

viber icon

Фестивалът Master of Art 2020 за документални филми за музика, архитектура и изкуство предлага интересно заглавие в LUCKY Дом на киното в Пловдив довечера от 19 часа.

Зрителите могат да видят изключително интересната „Архитектура на безкрайността“ - история, в която режисьорът Кристоф Шауб търси в различни сгради и епохи вечността в изкуството. Отвъд показването и обясняването на сгради този архитектурен документален филм се занимава с много специфичен аспект на ефектите на пространството - трансцендентността. Кристоф Шауб се отправя на своето лично пътешествие през времето и пространството, тръгвайки от детството си, когато започва да се впечатлява от свещени сгради и да се удивява на началата и краищата.

Той заедно  с архитектите Петер Цумтор, Петер Меркли и Алваро Сиза Виейра, художниците Джеймс Търел и Кристина Иглесиас и виртуозния перкусионист Джоджо Майер представя магията на свещените пространства, определени тук като нещо много повече от църковни сгради. Кой притежава духовността? Филмът проследява „духовния живот“ в архитектурата и изящните изкуства, но също и в природата и буквално го издига над границите на мисленето.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?