Следвайте ни

Ex corpore представя най-новите театрални и дигитални техники

viber icon

Първо студио на БНР-Пловдив ще стане за втори път  домакин на серия събития и работилници, посветени на театъра, сценичните техники и  дигиталните технологии от 14 до 19 март. Проектът се Ex corpore. Той стартира още през 2020 като част от програма „Наследство“ на Пловдив 2019.

Като част от проекта, тази година, в рамките на една седмица през март, ще се проведе и втората поредица от събития на организаторите от Сдружение „Метеор“.

Първото от тях е двудневен безплатен актьорски уъркшоп с Леонид Йовчев на 14 и 15 март, в който участниците ще работят с драматургични текстове.

Работата на дигиталните апарати за сценична употреба ще бъде представена в презентация от художника Стефан Дончев.

„Може ли революцията да преобразува не само света, но и самия субект?“ ще е една от темите, които ще засегне Боян Манчев в лекцията си „Изкуството и неговата сянка: Танцът на мрака и революцията на тялото“ в сряда на 17 март от 18:00 часа, когато ще бъде представена и новата му книга „Свобода въпреки всичко“.

Цикълът прояви завършва на 18 и 19 март с два спектакъла на режисьора Ани Васева – Ex corpore и „Хиджиката, Самураят от Севера“.

Всички събития са с вход свободен, но със задължителна предварителна регистрация на имейл [email protected] Заради противоепидемиологичните мерки местата са ограничени.

В програмата на проекта през 2020 бе представена и онлайн премиерата на видеоспектакъла „Един ден, в който има всичко“.

Тази година Ex corpore ще протече така:

14 и 15 март - Актьорски уъркшоп с Леонид Йовчев. Заявки за участие в уъркшопа се приемат до 6 март на [email protected], резултатите се обявяват на 8 март.


16 март (вторник) - 18:00 ч. – Презентация на Стефан Дончев: „Дигитални апарати за сценична употреба“.


17 март (сряда) - 18:00 ч. – Лекция на Боян Манчев: „Изкуството и неговата сянка: Танцът на мрака и революцията на тялото“ и 19:30 ч. – Представяне на новата книга на Боян Манчев „Свобода въпреки всичко“, както и на поредицата негови книги, появили се в последната година на български, японски, френски и английски език.


18 март (четвъртък)  - 19:00 ч. – Представление Ex corpore.


19 март (петък) - 19:00 ч. – Представление „Хиджиката, самураят от Севера“.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?