Следвайте ни

"Евридика в подземния свят" се завръща на пловдивска сцена

viber icon

Една от най-успешните постановки на пловдивския театър "Евридика в подземния свят"  се завръща в своя дом. В пиесата актьорите повеждат зрителя на пътешествие из лабиринтите на страстта, вечната любов и забравата.

За пръв път "Евридика в подземния свят" е поставена от Сара Рул през 2003 година. Драматургията се концентрира върху историята на любимата на Орфей. Спектакълът е красива приказка за загубата, която те кара да вярваш още по-силно, за раздялата, която подготвя сърцето за предизвикателствата на новите среща. С магическото превъплъщение в ролята на Евридика на младата Луиза Григорова в българския театър изгря нова звезда. Работата на Стайко Мурджев по пиесата го утвърди като един от най-актуалните режисьори у нас.

"Евридика в подземния свят" е носител на награда „Икар“ през 2016 година за сценографията на Марина Райчинова. Постановката получава няколко престижни номинации на наградите на театралната гилдия през 2016 година, включително за водеща женска роля на Луиза Григорова, както и за майсторско техническо осъществяване на спектакъла.

В постановката освен Луиза Григорова участват Петко Венелинов, Стефан Попов, Дамян Тенев, Мариана Йотова, Радина Думанян, Боряна Братоева, Тодор Дърлянов, Троян Гогов.

"Евридика в подземния свят" може да гледаме тази вечер на сцената на Драматичен театър-Пловдив от 19,20 часа.  

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?