Следвайте ни

Ще гледаме ли скоро Римския стадион под Нармаг? Общината подновява преговорите

viber icon

Откритата част от Римския стадион в подземието на бившия Нармаг може скоро да стане достъпна за туристи. Общината ще опита да влезе отново в преговори със собствениците за това.

Там в момента на горните етажи е магазин H&M. Идеята бе мястото със запазените 6 реда мраморни седалки да мине под шапката на общината.

На мястото бяха открити части от водопровод, акведукт и помещения за жертвоприношения, в които бяха открити кости от различни животни.

С меморандум подписан между бившата администрация и австрийските инвеститори през 2015 там щяха да водят организирани групи и мястото трябваше да стане туристическа атракция като другата част от стадиона.

„Водени са преговори със собствениците за обекта. Засега те искат твърде голям наем. Това правеше поемането на обекта нецелесъобразно”, каза зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Общината обаче ще продължи преговорите за наемането на този обект.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

polknbf

27.01.2020 | 05:36

Здравейте, това е да информирате широката общественост, че Хосе Луис, частен кредитор, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ от 3000 евро до 100 000 евро. Ние предоставяме заеми с 2% лихва на физически лица, фирми и компании в ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на (joseluisloans[email protected]) или ([email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?