Следвайте ни

Ето кой спечели легендарния конкурс „Бургас и морето“

viber icon

Кристина Дончева и вокалният ансамбъл "Фортисимо" спечелиха 38-то издание на Националния песенен конкурс "Бургас и морето" с песента "Заклинание" по текст на Ивайло Вълчев. Кристина Дончева и "Фортисимо" бяха определени за любимци на публиката и взеха първото място на слушателите.

Музикалното събитие се проведе снощи в Летния театър в Бургас.

Второто място в конкурса зае песента "Всичко е море" по музика и аранжимент на Светослав Лобошки, в изпълнение на Вили Русева. "Животът ни е сцена", изпълнена от Гергана Великова и Георги Дюлгеров, грабна третата награда.

Националният конкурс бе открит от заместник-кметът по култура Диана Саватева. Тя каза, че фестивалът е знаково събитие за духовния ни живот и е принос съвременната музикална култура на Бургас.

Водещи на конкурса бяха Драгомир Драганов и Атанас Стоянов от БГ Радио.

Зрителите в Летния театър имаха възможността да чуят 14-те финални песни, допуснати до конкурса от подборната комисия. Почти 60 песни бяха заявени за участие от автори от цялата страна. Всички песни са нови, написани специално за "Бургас и морето".

Тази година журито, което оценяваше песните, бе в състав Кирил Вълчев, генерален директор на БТА, диригентът Цанислав Петков, музикантът Дани Милев, радиоводещият Атанас Стоянов, Светослав и Благовест Аргирови.

По време на 38-то издание на фестивала бяха връчени награда за текст и награда за млад и вдъхновяващ изпълнител. Те бяха спечелени от "Писмо в бутилка", в изпълнение на Силвия Колева.

По време на фестивала половин часов рецитал изнесе дуетът братя Аргирови.

Тази вечер от 20,30 часа ще е втората специална вечер на "Бургас и морето". Това се случва за първи път от създаването му. Отново в Летния театър Стефан Диомов ще изнесе концерт-спектакъл в памет на певицата Ваня Костова. В спектакъла по книгата на Стефан Диомов - "Белите и черни клавиши на моя живот" - ще участват група "Тоника", Тони Димитрова, "Тоника СВ", Боян Михайлов, "Фамилия Тоника", Георги Милтиядов, "5-те сезона", Дани Огнянов, "Фортисимо", вокална група "Изгревче", Стефка Емилова, Ванеса и Божидар. От 20.30 часа, под съпровода на Разградската филхармония с диригент Левон Манукян, ще започне програмата, в която ще прозвучат едни от най-хубавите песни на бургаския композитор Стефан Диомов, предаде Дир.бг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?