Ето кои ленти откриват днес София Филм Фест под тепетата

Днес се открива 13-ото поред издание на София Филм Фест в града под тепетата. Фестивалът ще продължи 10 дни, до 25 март, а пловдивчани ще могат да видят 26 подбрани заглавия на любими режисьори. Домакин на събитието ще бъде отново Lucky Дом на киното, а цените на билетите са 7 лв. за 1 прожекция и 30 лв. за карта с 5 прожекции.

Началото в 18:30 часа поставя филмът на Кристина Грозева, Петър Вълчанов и Любомир Младенов 8'19'', състоящ се от 6 новели по разкази на Георги Господинов, реализирани от 6 различни екипа. Специално за представянето му пред пловдивската публика пристигат Ирмена Чичикова, която само преди няколко седмици на Берлинале получи, заедно с екипа на филма „Не ме докосвай“,  „Златен лъв“, продуцентите Антоанета Бачурова и Влади Люцканов – който режисира и една от шестте части, актьорът Иван Бърнев и двама от режисьорите на други части от филма – Петър Вълчанов и Кристина Грозева.

 8 минути и 19 секунди – това е цялото време, което имаме, преди вестта за смъртта на Слънцето да ни достигне. Толкова време отнема на светлината, за да пропътува оттам дотук. И после идва тъмнината... Не е задължително темата за Апокалипсиса непременно да бъде разглеждана като глобален катаклизъм, конници на разрушението, ангели на смъртта, огън и погром. Може да бъде показана и като нещо изключително лично, интимно, почти тихо.

На късната прожекция от 20:45 часа меломаните ще могат да се насладят на документалния филм “Ерик Клептън: Живот в 12 бара“. „КЛЕПТЪН Е БОГ". С тези думи, изписани на графити из Лондон, Ерик Клептън се превръща в легенда. Той е единственият музикант, който три пъти е приеман в Залата на славата на рокендрола, печелил е 18 награди „Грами" и е известен по цял свят като един от най-великите изпълнители на всички времена. Но зад кулисите се крие липса на всякаква почивка и една трагедия. Устремът му да преследва целта си и да не нарушава принципите си служи като катализатор на личната му артистична еволюция. Трудното му детство, прекарано в „къща с тайни", дългата и тежка битка с наркотиците и алкохола, трагичната загуба на сина му в ужасяващ инцидент – Ерик Клептън винаги намира вътрешна сила и се лекува с музика.

Билети може да намерите на касата на киното или онлайн на kinolucky.com или boxoffice.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?