Следвайте ни

Етнокухня на колела става голям детски празник

Спектакли и танци ще забавляват малчуганите

viber icon

Петото издание на Панаира на кулинарното изкуство  "Етнокухня на колела", което се открива на 28 май, тази година е посветенo на малчуганите. Затова ще се проведе паралелно с първия Фестивал за децата и семейството "Синьо лято". Основната локация е парк "Рибница" в район "Северен".

Майстор-готвачите от различните общности в Пловдив ще приготвят и предоставят за дегустации традиционните закуски от националните кухни на етносите и любимите детски лакомства от близкото минало. Паралелно с кулинарния панаир, на откритата сцена в парка хлапетата ще могат да гледат различни спектакли.

"Изкуство от децата за децата" е основното мото на събитията, организирани от Фондация "Заедно", които ще се проведат в дните от 28 май до 1 юни. Академия за музикална просвета подготвя за откритата сцена в парк „Рибница“ оперната постановка за най-малките „Вълкът и седемте козлета",  в която на 29 май ще вземат участие над 70 деца.

Фестивалът ще открие ангелогласната Мелек Ерен. Свой концерт подготвя и 11-годишната Анна-Мария. Специален гост на панаира и детския фестивал ще бъде балетна танцова школа "Грация" от Казанлък. Всички деца, които обичат да рисуват, ще могат да се включат в пленера на открито „Толерантност и признателност“, който ще водят още първия ден преподаватели и ученици от НХГ „Цанко Лавренов“. Големите изненади ще „изскачат“ на сцената на „Синьо лято“ всеки ден заедно с известния италиански Маг Серджо Алфонсо.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?