Следвайте ни

Етнографският музей показва техника отпреди век

viber icon

Регионалният етнографски музей - Пловдив представя експозицията „Техниката у дома през първата половина на XX век“. Изложбата на Национален политехнически музей е реализирана с финансовата подкрепа на Министерството на културата и ще бъде открита в 18:00 часа.

Посетители ще могат да видят и да научат повече за различни домашни уреди, ползвани през първата половина на миналия век - времето на навлизане на електричеството в жилищата и на идеята за функционално обитаване на дома. Изложбата акцентира върху промяната, настъпила в ежедневието, при навлизането на непознатите до този момент електрически уреди в градското жилище. 

Също така посетителите ще имат възможността да се запознаят с разнообразни кухненски уреди, приспособления за поддържане на добър външен вид, както и с техниката, която е служила за организиране на домашни забави. Ще разберат как техниката помага за приятното прекарване на свободното време, как тя участва в постигането на успешни социални контакти и в подготвянето на модерните за времето си забавления. 

Включени са подбрани автентични реклами и забавни текстове от тогавашната преса, които илюстрират промяната на ежедневието в града.

Екипът на Национален политехнически музей е подготвил и специална образователна програма под формата на книжка, с която ще зарадва първите деца, които посетят изложбата.

Изложбата ще продължи до края на месец юли. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?