Следвайте ни

"Есенните изложби" посрещат автобуси с туристи от цяла България СНИМКИ

viber icon

„Есенните изложби“ в Стария град събират вече трети ден неочаквано голяма публика. Всеки ден в Балабановата къща, "Хиндлиян" и къща „Мексиканско изкуство“ посрещат по 4-5 автобуса с орагинизарани български туристи.

„Хората идват с една цел да обиколят трите къщи и да видят „Есенните изложби“. Има и чужди туристи, но те не са на групи а по единично“, обяснихя от къща "Хиндлиян". 

Организаторите на изложбите припомнят, че с подобни посещения туристите бавно се връщат в Стария град. Тази година темата на проекта е „Места до поискване“. 

Дворът на „Хиндлиян“ е приютил невероятните пластики на Павел Койчев, в стаите й са подредени работите на новият носител на награда „Пловдив“ за фотография Соня Станкова и творбите на Греди Асса.

Вътрешната ограда на Балабановата къща е оживяла с платната живопис на Албена Петкова. В Дълбоката зала са работите на Веселин Начев. Графиките на Иван Матеев са в сводестата зала, а картините на Антон Терзиев са на Първия етаж. 

Стилияна Узунова показва живопис в къща „Мексиканско изкуство“. В двора й Михаела Каменова е изложила скулптура. 

Началото на „Есенните изложби“ е поставено в1967 година с изложба на Георги Божилов – Слона, в двора на къщата на Начо Културата. 

Постепенно с годините от камерни изложби на пловдивски автори, те прерастват в национални. 

Участвали са Йоан Левиев, Енчо Пиронков, Светлин Русев, Иван Кирков, Георги Баев, Димитър Киров, Кольо Витковски, Любен Диманов и много други. Към тях са присъединени и множество съвременни талантливи, млади автори.

 

 

 

 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?