46

Есенният салон на изкуствата тръгва от 5 различни места в Пловдив

Есенният салон на изкуствата, който обединява в себе си фестивали и събития от всички жанрове – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, стартира официално на 1 септември. Това ще е 18-тото му издание!

Официалното откриване на Есенния салон на изкуствата обединява 5 различни локации в активния център, всяка от които ще домакинства няколко различни по жанр и стил изпълнения. Те ще са през определени интервали от време и  така публики и изпълнители ще могат да се движат свободно и да избират различните творчески послания. Тази година откриването се реализира под мотото „Калейдоскоп от емоции“

Другото събитие от 1 септември ще е в Балабанова къща, където в 18 часа ще се състои официалното откриване на Националните есенни изложби, които са част от есенния салон на изкуствата.

Те също традиционно започват винаги на 1 септември и продължават до края на месеца в изложбените пространства на Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Къща Мексиканско изкуство в Старинен Пловдив. Тазгодишните изложби са под надслова „Споделено пространство“. Техен куратор е проф. д-р Галина Лардева.

Тази година домакин  са салона е АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ в партньорство с Община Пловдив, Консорциум „Изкуство и образование“, Държавна Опера Пловдив и Държавен куклeн театър Пловдив. Събитието се финансира от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?