2374

"Ергенът" Евгени Генчев ще покори Античния театър със соло спектакъл

Ще има възможност и за лична среща с горещия пловдивчанин

Най-известният и обичан ерген в страната Евгени Генчев ще представи за първи път пред пловдивската публика соловия си музикален спектакъл

“Моята музика. Моят свят. Самият аз.” е мотото на концерта, с който виртуозът Евгени Генчев ще представи любимата си музика на Античния театър в родния Пловдив. На 3 юни момчето което тръгна от града на тепетата и превзе високи артистични върхове, ще направи не просто концерт, а истинско клавирно шоу с негови аранжименти на композиции от Албинони до Queen и Nirvana. Евгени е подбрал произведения, които са близки до сърцето му и които са оставили траен отпечатък във времето и музикалната история. В тази емоционална вечер към него на сцената ще се присъединят и музикални гости, които ще бъдат специална изненада. 

Не по-малко вълнуващо е и мястото на концерта. За Евгени, както и за всеки пловдивчанин, Античен театър е събирателно от история, наследството  и култура. Тук е и първият концерт, на който Евгени присъства като дете, а сега Античен театър ще приюти и неговият музикален спектакъл.

Евгени Генчев споделя: “Много се вълнувам да представя моето соло шоу за пръв път в родината. Като класически пианист, аз съм концертирал от Австралия и Азия до Щатите. Но за класическите музиканти съм човек, който се е присъединил към ‘тъмната страна’. За мен музиката е универсална. Нямам желание да се ограничавам от жанр. Водя се от това, което ме докосва. Пианото е инструмент, на който можеш да изсвириш всяка мелодия, която е близка до сърцето и успява да те развълнува. Винаги съм целил да предам това усещане на публиката и нямам търпение да споделя това специално преживяване с вас”.

От това откровение става ясно, че ни очаква не просто класически клавирен концерт, а истинско шоу, което ще ни предложи вихрушка от музикални стилове – класика, поп и рок музика. 

Евгени Генчев е музикант, композитор, педагог, актьор и писател, възпитаник на престижната Кралска музикална академия в Лондон. Споделя, че се чувства еднакво добре когато свири за няколко милиона зрители пред Бранденбургската врата за посрещането на 2017 година и когато продуцира музика в студиото си или застава пред филмовата камера.

След супер успешните му концерти в Европа, Северна Америка, Азия и Австралия, световните музикални критици го нарекоха “лъвът на клавишите“. Споделял е една сцена със сър Том Джоунс, Лейди Гага и много други. Изнася супер успешни турнета с  Лука Шулич от 2Cellos.

Евгени има множество телевизионни участия в канали като RTL, ARD, ZDF, BBC, Deutsche Welle, Pro7, както и паметно присъствие в телевизионното шоу  Heidi Klum’s Next Top Model. Българската публика го познава от последното издание на телевизионния формат „Ергенът".

Концертът на Евгени Генчев “Моята музика. Моят свят. Самият аз.” е с начален час 20.00 часа. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Освен редовните билети, в продажба ще бъдат пуснати и малко количество VIP билети, които включват присъствие на звуковите проби и лична среща с Евгени Генчев. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
стара майна

стара майна

06.04.2023 | 12:23

Е КАКВА ИЗЛЕЗЕ ТЯ ...ЗАРАДИ РЕКЛАМАТА СЕ НАБУТА В ТОВА ТЪПО ПРЕДАВАНЕ...ЖАЛЪК СМЕШЕН....

Отговори
3 1
катя

катя

06.04.2023 | 14:03

супер

Отговори
2 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?