71

"Ергенът" Евгени Генчев пред "Марица" за концерта му в Пловдив: Ще бъде интимно - пиано и глас!

На специалните си летни концерти миналата година, таланът и участник в "Ергенът" Евгени Евгени поднесе изненада - изпълни "Хубава си, моя горо" съвместно с певицата Виктория. Тази събота в Пловдив двамата ще представят първи съвместен концерт в Драматичния театър. Имат и планове за още много други вълнуващи съвместни проекти. 

"Това е първи съвместен концерт с Виктория, след участието й като гост в моите концерти миналото лято. Хората много харесаха нашата версия на вечната българска песен "Хубава си, моя горо". Всички станаха на крака, пяха с нас. На гребена на тази реакция направихме пълна версия на песента, заснехме клип, качвайки се на 100-метров кран. Искахме да пречупим през нашата креативна призма тази вечна българска песен. И на това хората реагираха много позитивно. И за да затворим креативните кръгове, решихме с Виктория да направим два ексклузивни концерта в Пловдив и София", каза Евгени пред "Марица". На двете специални събития те ще направят както песни на Виктория, така и неща от творчеството на Генчев. "Ще бъде интимно - пиано и глас. Искам хората да се насладят на това", посочи младият пловдивчанин.

Евгени разказа, че двамата с Виктория са се постарали да подарят наистина едно незабравимо изживяване на концертите в Пловдив и София, като са работили усилено месеци наред. "При мен винаги процесът е такъв, че трябва да пресъздам настроението емоцията, която оригинала на песента създава в теб, и оттам насетне да използвам максимално пълния капацитет на пианото, за да мога да създам това впечатление и тази енергия. Да не липсва нишо, а същевременно да притежава същото богатство, просто с малко по-различно звучене. Това си е креативен процес, който изисква време - понякога повее, понякога по-малко. Често чувам песента и си представям как би звучала на пиано. В детството си много често съм си правил това упражнение - като чуя някоя песен, която много ми хареса, просто сядам на пианото. Това е едно уникално усещане - когато свириш на музикален инструмент да можеш да го усешаш, мелодията да излиза изпод пръстите ти и да я извайваш самия ти. Сега не го правя просто за себе си, за личен кеф, докато се упражнявам, а защото това може да достигне до хората, да споделям с тях", каза Евгени.  

Относно предстоящи планове с Виктория, той посочи, че има и то много, но графиците и на двамата са просто препълнени. "Надявам се скоро да можем да ги съгласуваме и да направим авторска песен заедно. Предстоят доста вълнуващи неща и нови проекти след концертите в Пловдив и София. Надявам се хората да имат интерес, да им хареса това, което предстои", каза още виртуозният пианист.

Освен под тепетата Евгени и Виктория ще омагьосат с таланта си и столицата на 1 юни. Феновете ще имат възможност да се срещнат с двамата артисти на специално организирана фен среща, където ще могат да се запознаят с тях и да споделят своите впечатления.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?