Следвайте ни

Епизод 3 на изложбата "Оставете ги да рисуват" в "Sariev Gallery"

viber icon

От днес в "Sariev Gallery" пловдивчани и гостите на града ще могат да видят третата част на изложбата "Оставете ги да рисуват". Експозицията предлага  творби на Алек Финли, Галина Димитрова, Хортензия Ми Кафчин, Марияна Василева, Севда Семер и Влад Нанка, курирани от Веселина Сариева и Правдолюб Иванов. Официалното откриване ще започне точно в 16:00 часа, а изложбата ще остане в галерията до края на март.  

Един човек се опитва да полети със самоделен махолет. Рисува полета на птиците, чертае индивидуални средства за летене с променлива геометрия. Тича по утопични слънчеви поляни, размахвайки криле от летвички и плат. Това е Борис Денев*, български художник (1883 - 1969). Малко известното увлечение, рисунките и летателните проекти на Денев са вдъхновението на кураторите Веселина Сариева и Правдолюб Иванов за третото издание на изложбата “Оставете ги да рисуват III”. Страст, експеримент, порив, уязвимост, предположение, експресия, таен език и следа - това са средствата за рисуване, които изложбата ни показва.

Както с предишните две издания “Оставете ги да рисуват I” (2016) и “Оставете ги да рисуват II” (2017 г.), така и с тази изложба кураторите се опитват да изследват границите на полето, в което се разполагат представите ни за рисунка и да го разширят с помощта на художниците и индивидуалните летателни апарати на техните произведения. В рамките на изложбата ще бъде показана книгата "Борис Денев и авиацията", автор Цветан Цанков, налична благодарение на СБХ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?