Следвайте ни

Емилия Арабаджиева ни кани в своите годишни времена 

viber icon

Един от най-обичаните пловдивски творци – художничката Емилия Арабаджиева, ще покаже своята идея за годишните времена в галерия „Възраждане“ утре вечер в 18 часа. В изложбата си е включила 20 платна с пейзажи от Средногорския край. Има и натюрморти с цветя от различните сезони. 

„Годишните времена“ е събрала наедно спокойствието и красотата на стара България през зимата, пролетта, лятото и есента. 

„Ясно личи колко възторжено обича и се възхищава на природата авторката. Тя не търси солиращи моменти и бравурност в живописването, а почтено, красиво и скромно ни поднася своите ясни послания за природната възвишеност на Божия свят“, кава галеристката Краси Алексиева. 

Емилия Арабаджиева е пловдивчанка, но е завършила сценография в Художествената академия в София. Като студентка работи съвместно с Борис Ахчийски по сценографията на различни телевизионни проекти на Хачо Бояджиев и Милен Гетов.

Била е директор на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. От 2005 г. хоноруван преподавател по История на костюма в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуства – Пловдив. 

Изложбата „Годишните времена“ ще продължи до 29 март.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?