49

Елате на кафе с куче в "Капана"

Община Пловдив кани тази неделя /03.10./ пловдивчани в квартала на творческите индустрии – Капана, за да прекарат следобеда си в компанията на дружелюбните опашатковци от общинския приют за кучета.

Събитието „Капана дог  - на кафе с куче“ се организира съвместно от доброволци на пловдивския общински приют за кучета и ОП „Зооветеринарен комплекс“, с подкрепата на Община Пловдив. То ще постави началото на Месеца на животните през 2021 г.

От 11:00 до 14:00 ч. пловдивчани и гостите на града ще имат възможността да се насладят на чаша кафе в едно от най-колоритните места в Пловдив в компанията на четириногите приятели от приюта. Десет кученца ще ви очакват в заведенията и кафенетата в близост до открита сцена „Ядрото“ на ул. „Загреб“ 14. Космати муцунки ще има на всеки ъгъл, а на самата сцена всеки ще може да се снима с тях. Целта е хората да се запознаят с животинките отблизо и, ако желаят, да ги осиновят и превърнат в част от тяхното семейство.

Специални гости на събитието ще бъдат певицата Маги Джанаварова, победителката в MasterChef 2021 г. Мария Жекова, Лили от Ютуб канала „Животът с куче“, заедно с кученцата си Петър и Арчи, и други инфлуенсъри.  

Всички кученца ще бъдат придружени от доброволци от общинския приют, а гражданите, които желаят да одомашнят животинка ще имат възможността на място да разговарят с управителя на общинския приют д-р Веселин Бекирски.

Посетителите на събитието са добре дошли да доведат своите домашни любимци и да ги запознаят с кученцата от приюта.

Кафетата и заведенията в квартала на творческите индустрии са отворени за всички домашни любимци. Отворете и Вие сърцата си за тях!

Повече за „Капана дог  - на кафе с куче“ можете да научите на страницата на Фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/390349619299047

Още редица инициативи предстоят в Месеца на животните. Първата от тях ще се проведе в Международния ден за защита на животните – 4 октомври, когато доброволци от „Пловдив чете“ ще четат откъси от книжки за кучета на децата от фондация „Паралелен свят“. Четенето ще започне в 10:30 ч. в общинския приют на Четвърти километър, ул. "Пазарджишко шосе" 4, а след това децата ще могат да разгледат и да поиграят с кучетата.

 

За още актуални пловдивски събития четете в новия Справочник на "Марица"

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?