49

Екзотични красавици от Индонезия танцуват на Античния

Новата столица на Индонезия – Нусантара, ще бъде представена с голям концерт на Античния театър на 8 юни от 21 часа. Той се организира от посолството на Индонезия у нас. В него ще участват много известни фолклорни групи от четвъртата по големина на населението държава в света. 

Инонезийците ще представят концерта "Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара". Нусантара ще бъде официално открита догодина. Новата столица е разположена около красив залив с хълмове и зелени гори на остров Калимантан.

Индонезийските танци са много мелодични, ритмични и повлияни от индуизма, който е бил водеща религия преди приемането на исляма.

Harmonature показва връзката между красивата природа и музиката. Идеята е хората по света да научат за преместването на столицата от Джакарта в Нусантара.

Посланик Иуан Богананта инициира концертите Harmonature през 2021 година. Концертът ще бъде с вход „Свободен“ и се очаква да привлече публика от 3000 до 4000 души, като ще бъде излъчван и на живо в youtube канала на посолството - Indonesiainsofia. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

29.05.2023 | 21:49

Б р а в о и П о х в а л н о

Отговори
0 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?