Експлозия от музика и майсторска игра в театъра

"Хангар 42" и Стефан Вълдобрев с "Обичайните заподозрени" зарадваха стотици със стойностни песни

Театралният фестивал “Театър, обичам те” бе официално открит в Хасково с много музика и премиерата на пловдивския театър “Наемателят”.

Преди премиерата на сцената пред театър “Иван Димов” се представиха музикантите от Акустично джаз трио с ръководител Димитър Русев-Мутата. Феста откри директорът на театъра Стелиян Николов, който покани публиката на първата по рода си премиера на пловдивския театър в Хасково с участието на Тодор Дърлянов, Радина Думанян, Димитър Банчев, Добрин Досев. В залата зрителите се насладиха на прекрасната актьорска игра на младите таланти.


Веднага след представлението започна концертът на хасковската рок група “Хангар 42”. Китаристът Антон Делчев и вокалът Боян Гегов изразиха своето възхищение от прекрасната родна публика, напълнила пространството пред храма на Мелпомена. Рокаджиите изпълниха много свои стари и нови парчета и зарадваха феновете си, които бяха облечени с техни фланелки. Групата вече тясно си сътрудничи с театъра, защото това е втората им съвместна проява. Само преди месеци "Хангар 42" направи благотворителен акустичен концерт, с който събра средства за лечението на болни хасковски деца.


Малко след 22 часа на сцената се качиха и звездите Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени Иван Лечев, Мирослав Иванов, Стоян Янкулов - Стунджи и Веселин Веселинов - Еко. Те буквално взривиха публиката още с първите си парчета. На първия ред беше и актрисата Радина Думанян, която е върла фенка на групата. Тя и част от местните почитатели припяваха на всеки рефрен на песните "По-полека", "Холивуд", "Сняг над Сахара" и други хитове на заподозрените.
Стефан Вълдобрев каза, че на тази сцена се чувства като в библейски сюжет, защото е пред театъра, а публика има и на терасата на близкото заведение, а от хълма гледа Богородица. Той не пропусна да разпее хасковлии, като отдели и специално внимание на тези във "ВИП" сектора на балкона. Заралията сподели пред наш репортер, че в песента "Сняг над Сахара" се е опитал да направи ретроспекция на Старият и Новият Завет от Библията в четири изречения и ако съди по реакцията на публиката е успял. Вълдобрев черпи вдъхновение от реалния живот при писането на текстове за песни, затова и парчетата му се превръщат в хитове. Рефренът от песента "По-полека", "Барът е до морето, и морето е до барът" беше хитов миналото лято, а като се съди по жегата, която е обхванала страната ще е хитов и това подранило лято.


След концерта звездите раздадоха много автографи, и разпродадоха почти всички дискове от новия си албум, а китаристът Мирослав Иванов каза, че би искал да свири вечно тук, защото публиката е страхотна, а и постановката му харесала много. Миро беше поздравен лично и от актьорите от пловдивския театър, които откриха фестивалът “Театър, обичам те”. А красавицата Радина Думанян се качи дори и на сцената заедно с музикантите, за да изтанцува танцът от последната им песен.

Днес от 19 часа е концерт-спектакълът “Бог рок” с участието на Филип Аврамов, Калин Велъов, Красимир Спиридонов, Венцислав Велев, Севинч Ибрахим. След това е младежката музикална вечер с Боро Първи, който ще забие от 21 часа, а след него са F. O. & Peeva.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?