Следвайте ни

Експерти учат културните оператори да пишат проекти

Пловдив организира 36 фестивали и събития за година

viber icon

Експерти ще учат културните оператори в Пловдив как да пишат по-добри проекти. Това стана ясно по време на брифинг за предвидените средства за култура през 2020 г.

Освен това общината ще работи активно с музеи, галерии и читалища, които да се превърнат за ден в класна стая. Идеята е занятията да бъдат изнесени навън и по този начин да се възпита духът на Пловдив, обясни зам.-кметът с ресор култура Пламен Панов.

През настоящата година общината ще организира общо 36 големи фестивали и събития. „Сред тях ще се присъединят и знакови събития, който са се провели под шапката на Европейска столица на културата“, уточни началникът на отдел „Култура, археология и културно наследство“ Нина Димовска. Това са Пловдив Джаз фест, който се организира от Мирослава Кацарова, Литературните маршрути и исторически фестивал.

По думите й част от събитията били на конкурсен принцип, но имало и значими форуми, които са с дългогодишна история и ще се финансират от Общината без конкурс. Без конкурс например, ще бъдат фолклорният фестивал, празникът на Пловдив и Националните есенни изложби, част от събитията от Есенния салон на. Освен това през 2020г. ще има и нов проект на регионалната занаятчийска камара, който за момента остава в тайна.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?