4020

Една различна премиера

В залата на НБ "Иван Вазов" в Пловдив се състоя премиерата на две книги за далечни страни: "Как Желязната завеса се спусна над 38-я паралел" (за Корейската война, от чийто край през тази година се навършиха 70 години) и "Сребърна земя" (за пътя на Аржентина от колония до съвременна държава и българското присъствие в нея).

Автор на книгите е дългогодишният кореспондент на БТА д-р Георги Найденов – бивш директор на бюрото на БТА в Москва и на южнобългарското бюро на агенция "София прес”, „но не и бивш журналист” по думите на редактора на двете книги – историка и белетриста Асен Димитров - Феликс, рецензент и водещ на впечатляващата среща, надминала по посещаемост предизборните мероприятия на всички политически партии в града на тепетата.

Гласът на журналистите, които приемат истината и справедливостта за своя кауза, се чува и когато вече не са в горещите точки на световните конфликти и дори когато не са сред нас” – заяви Асен Димитров.

След него пред пълната зала говориха и отговаряха на въпроси авторът на книгите д-р Георги Найденов и г-н Джеймс Канг – директор на Културно-информационния център на Република Корея в България, който изрази надеждата на своите сънародници от двете страни на демаркационната линия за обединение на двете корейски държави. Една надежда, към която и ние, българите, сме съпричастни, заради разпокъсването на нашата родина.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?