46

Дворът на "Успение Богородично" става оперна сцена

Опера Пловдив кани пловдивчани на едни специален безплатен концерт от „Класик Open Air: Концерт за деня на музиката“ в двора на Катедрален храм „Успение Богородично“ от 19:00 часа на 30 септември. Тогава ще има и молебен за откриване на новия творчески сезон на Опера Пловдив, с начален час от 18:45 часа.

Международния ден на музиката, който е на 1 октомври ще бъде отбелязан с концерт с арии и ансамбли от опери на Верди, Росини, Пучини, Офенбах, Чилеа и Джордано под  диригентството на Якопо Сипари Ди Пескасероли - Италия. 

В концерта участват солистите Александър Баранов, Александър Носиков, Вера Гиргинова, Георги Султанов, Евгений Арабаджиев, Евгения Ралчева, Елена Чавдарова – Иса, Марияна Панова, Светлана Иванова, Свилен Николов и Таня Иванова.

Участват Хор и Оркестър на Опера Пловдив.

Достъпът до събитието в двора на Катедрален храм „Успение Богородично“ в подножието на Стария Пловдив е свободен за всички почитатели на оперното изкуство.

Проектът „Класик Open Air: Музиката под тепетата“ се финансира от община Пловдив е част от Културния календар на града за 2022 година.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

27.09.2022 | 17:32

бърз и сериозен кредит за физически лица и фирми Нашата финансова институция е специализирана в договори за заеми за хора, които имат затруднения с банките. Ние предлагаме заеми от 5000 евро до 800 000 евро. лихвения процент от 2,5% години със срок на погасяване до 25 години за вашите нужди свържете се с нас на имейл: [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?