ДВГ „Пеещите котенца“ спечели първото място на арт фестивала „Сезони“

Детска вокална група „Пеещите котенца“ спечели първа награда в конкурса за млади поп и рок изпълнители до 8 години на арт фестивала „Сезони“, който се проведе в Бургас. Малчуганите изпълниха две от най-новите песни в репертоара на формацията по текст и музика на своя ръководител Невена Кючукова. Пловдивските деца завладяха публиката в експозиционен център „Флора“ с песните „Малки патенца“ и „Пак съм на море“.

Наградите на 16-те талантливи вокалисти от Пловдив от 3 до 7 години бяха връчени лично от създателя и вдъхновител на арт фестивал „Сезони“ Стефан Диомов, който е автор на десетки хитове, с които са израснали поколения българи. 

Две от солистките на „Пеещите котенца“ Йорданка Делкова и Виктория Пенева се представиха с индивидуални изпълнения. 7-годишната нежна пианистка Вики представи песните „Зайче дългоушче“ и „15 маймуни“, а чаровната малка флейтистка Дани изпълни „Жабка с пижама“ и „Шарени балони“. Те спечелиха две поощрителни награди в първа възрастова група, където конкуренцията бе много силна. 

Фестивалът бе открит от председателя на комисията по култура в Общински съвет Бургас Веселин Пренеров, който е дългогодишен журналист. Той приветства участниците и им пожела успешно представяне и приятни емоции в слънчев Бургас. „Фестивалът „Сезони“ винаги е с отворени обятия за всички талантливи деца на България и сме благодарни на създателите му, които привличат изпълнители не само от страната, но и от чужбина“, сподели Веселин Пренеров. Той допълни, че през 23-годишната си история конкурсът за млади поп и рок изпълнители се е превърнал не само в една от емблемите на Бургас, но и в арт фестивал, който обединява различни сфери на изкуството, показвайки таланта на даровити деца.  

Близо 160 млади таланти участваха в арт фестивала „Сезони 2019“, който се проведе в експозиционен център „Флора“ на Морската градина в Бургас. В него се включиха възпитаници на музикалните школи от София, Пловдив, Варна, Бургас, Поморие, Карнобат, Стара Загора, Сливен, Асеновград, както и от Русия. Те бяха оценявани от жури, чиито членове бяха Стефан Диомов, Захари Чернев, Владимир Спасов, Мария Чернаева. Към тях бе приобщен и финалистът от „Гласът на България“ Вениамин Димитров, който е възпитаник на вокалния педагог Кина Христова, която е не само създател на вокална група „Сезони“ и организатор на арт феста, но и откривател на млади таланти. Публиката имаше възможност да види изпълнения на едни от победителите през годините в конкурса, както и на два нови дуета, създадени специално за фестивала с Вениамин, Пламена и Станислава. В програмата на арт форума бяха включени конкурси по изобразително и приложно изкуство, фотография, мултимедия и др. Организатори на фестивала са Община Бургас и Народно читалище „Пробуда-1880“ - Бургас.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?