ДВФ „Омайниче" с нови завоевания на национални конкурси

Добре дошли в рубриката за прагматично поднесена и потребителски ориентирана информация, в която предпочитаме да взимаме данните директно от техните приносители, в лицето на община Пловдив, нейните структури и звена, както и от останалите институции и организации, чиито седалища са разположени в Пловдив, или пък имат отношение към живота и развитието на града. Редовните читатели на „Общински справочник" знаят много добре, че една от целите, които тази рубрика преследва вече почти петнадесет години, е да прави популярна дейността на съставите и формациите, които подават ръка на младите таланти от Пловдив и страната. А един от хората, които от дълги години работят в тази сфера е музикалният педагог Таня Орманова. Стотици деца са преминали през създадената от нея ДВФ „Омайниче", като една голяма част от тях впоследствие са свързали завинаги живота си с музиката и изкуството. В тази публикация ще ви запознаем с наградите и медалите, които малките и не чак толкова малките възпитаници на Таня Орманова взеха само в първата половина на месец май 2012 година.

На националния конкурс „15 лалета" в Хисаря

Детска вокална формация „Омайниче - Ранопойчета", Детска вокална формация „Омайниче" в своя концертен състав и Младежка Формация „Омайниче" завоюваха два златни, както и един бронзов медал в състоялия се Национален конкурс за забавна песен „15 лалета" в град Хисаря. Певческата надпревара беше проведена в първите три дни на месец май 2013 година.

Дует от четиригодишни със златен медал

Новата вокална формация, съставен от Дона Къркаличева и Атанас Танев, грабнаха златен медал в категорията, специализирана за дуети. И двамата омайни певци са само на по четири години. „Артистични и талантливи, мислещи и лъчезарни са моите деца! Обичам ги и се радвам, че растат като творци - певци, пред очите ми като цветя!", споделя вокалният им педагог Таня Орманова. За нея най-голямата награда за труда й са именно щастливите усмивки на децата в моментите, когато получават заслужено признание за таланта и изявата си. Това е признание и за самата нея, която е създала условия и е дала възможност на тези малки дарования да покажат най-доброто, на което са способни.

 И още - три сребърни и два златни медала

Отличени, сред голяма конкуренция от четиридесет солисти във различните възрастови групи, са и индивидуалните изпълнители. Биляна Георгиева, Ивайло Попов, Ралица Кехайова, Ивана Атанасова, Гергана Чонова, Величка Щерева и Светлина Божилова също представиха достойно вокалната школа „Омайниче” и взеха три сребърни и два бронзови медала.

Първо място и на „Рошавата котка" в Пловдив

Трите формации на ДВФ „Омайниче" извоюваха първо място в категорията „Музика - Вокал" на преминалия на 11 и 12 май 2013 година Фестивал за театрално, музикално, танцово и изобразително изкуство „Рошавата котка" в неговото единадесето поредно издание, проведено в драматичен театър Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?