49

Две седмици смях на големия екран с КЕФФ Фест в LUCKY Дом на киното

В програмата влизат 20 комедии, има две специални селекции от ретро филми и най-доброто от европейското кино в жанра

Две седмици бурен смях ще звучи в салоните LUCKY Дом на киното. Това обещава Комедийният европейски филмов фестивал - КЕФФ 2023. Поредното трето издание на фестивала стартира днес, като тази година той ще продължи до средата на октомври. По програма на големия екран ще можем да видим над 20 филма в конкурсна и съпътстваща програми и две специални селекции от ретро филми, заедно с най-доброто от европейските комедии от последните години.

Програмата стартира с френския "Истински живот" още днес от 18:30 ч. Ще видим френските звезди Шарлот Генсбур и Дани Буун, който е и режисьор на лентата. Историята ни среща с Тридан, който се завръща от Мексико в Париж в търсене на любовта от детството си Виолет. Вместо нея обаче неговият полубрат го свързва с друго момиче, което да се преструва на Виолет.

А още от утре е планирано да стартира специална селекция, състояща се от най-прочутите филми на великия комик Чарли Чаплин. Първият от четири филма ще бъде "Треска за злато" и ще се прожектира от 18:30. "Светлините на града" пък ще бъде излъчен на 3 октомври (вторник) също от 18:30. Продължаваме с култовия "Хлапето" на 6 октомври (петък), а последно ще видим краля на нямото кино във "Великият диктатор" в събота на 7 октомври.

Много смях предлага и италианският "Никога не е късно за любов", който ще можем да гледаме на 1 октомври от 18:30. В него възрастният пенсиониран професор Астолфо се усамотява с трима нови приятели в запустял замък, останал като семейно наследство. Неочаквано той среща и се влюбва в Стефания, но изпитва затруднения да покаже любовта си. Филмът е с номинация "Давид на Донатело" за оригинален сценарий.

Също в света на любовта ще ни потопи и "Процес за мир и любов" още в сряда, 4 октомври от 20:30 часа. Френската комедия ни среща с влюбено семейство с две деца, но които постоянно се карат. За да спасят брака си, те измислят таблица с десет правила. Програмата включва още интересни заглавия като "H4Z4RD", "Мили, Боже!", "Най-добрите дни", "Принцът на Рим", "Започнахме заедно", "Най-лошите дни", "Забравих", "Благодаря ви, момчета".

 

КЕФФ 2023 ще бъде закрит подобаващо с "Нека танцът да започне" в неделя, 8 октомври, в 18:30 ч.

Комедийният европейски филмов фестивал ще се проведе от 29 септември до 8 октомври, след което ще има и допълнителна програма, която ще продължи до 13 октомври (петък). В програмата на "Най-доброто от КЕФФ" ще видим заглавията "Сантиментално", "Три перфектни дъщери", "Идиотският триъгълник", "Докато сватбата не ни раздели", "Другарят Дракула" и "Тичам към теб".

Заповядайте да си направим кефа заедно и да вкараме в рутината и сивото ежедневие известна доза смях с култовите филми от пъстрата програма на тазгодишното издание на Комедийния европейски филмов фестивал - КЕФФ 2023!

С билети ще можете да се снабдите на касите на LUCKY Дом на киното всеки делничен ден след 16:00 ч. и в почивните дни от 10:30 до 21 ч., както и онлайн на сайта на киното.

Пълната програма на фестивала по дати и часове ще откриете на сайта на LUCKY Дом на киното. Фестивалът се провежда с подкрепата на Националния филмов център.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?