Две премиери на 17-тата „Сцена на кръстопът”

Две премиери и цели 23 заглавия включва програмата на 17-тата „Сцена на кръстопът”. Въпреки екстремните обстоятелства заради инцидента в голямата зала на Драматичен театър Пловдив, есенен фестивал ще има.

Откриването е на 10 септември от 19 часа в залата на Дома на културата „Борис Христов” с  премиерата на спектакъла „Възвишение”. Целият екип на Драмата е впрегнат да възстанови представлението и декора, за да отговори на очакванията на публиката си.

Другото премиерно заглавие в програмата на фестивала е „Речта на селския крал” от Румен Леонидов – копродукция на Сатиричния театър и ДКТ „Иван Димов”-Хасково. Ще се насладим на таланта на Диян Мачев на 12 септември от 19.30 ч. в Камерната зала на Драмата.

Представления на НТ „Иван Вазов”, Младежки театър, МГТ „Зад Канала”, театър „Българска армия”, театрална работилница „Сфумато”, Театър 199, театър „София”, Сатиричния театър, учебния театър на НАТФИЗ, ДКТ „Иван Димов”-Хасково, театрите от Плевен и Стара Загора са селектирани в програмата на 17-тата „Сцена”.

Три са международните гостувания – със съдействието на главния спонсор козметична компания „Роза Импекс” в Пловдив идва Киевският академичен театър за драма и комедия на левия бряг на река Днепър със спектакъла „Дните отлитат с вятъра”, ще гледаме и представленията на Театрална къща-Прага („Другата смърт на Жана Д`Арк”) и Мало театро-Будапеща („Зебра”).

Две вечери са посветени на музиката и театъра – на 16 септември е спектакълът „Едит Пиаф” на Мария-Елена Инфантино и Георги Славчев, а на 23 – празникът е с изпълненията на Мая Новоселска и Антони Дончев. И двете събития са на Камерната сцена на Драматичния театър.

Богата съпътстваща програма ще зарадва гостите на фестивала. Пред общината ще бъдат експонирани уникални театрални плакати, които са част от предварителната селекция на Седмото международно триенале на сценичния плакат.  На традиционната открита сцена пред театъра ще гледаме представления на театър „Трио”. На пиратския кораб от спектакъла „Островът на съкровищата” ще има демонстрации на учениците от специалност „Грим и перуки” в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства. Ще има ревю на ренесансови костюми. В двора на театъра ще се играе спектакълът „Ла” на Рашко Младенов и Константин Цеков от ФСБ.  Уъркшоп ще води актьорът Валентин Танев.

Мотото на тазгодишната „Сцена” е „Театъра: Хоризонта”.

 

Вестник Марица е медиен партньор на фестивала.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?