Следвайте ни

Два часа онлайн тур до Париж ще подслади новогодишната нощ

viber icon

Два часа вълнуващи преживявания в столицата на любовта - Париж, предлагат организаторите на онлайн тур в навечерието на Нова година. От 2 до 4 сутринта на 31 декември от дома си можем да посетим емблематични места и забележителности по време на нощната обиколка на френската столица. Трябва само да се регистрираме във Фейсбук на "A Virtual Tour of Paris, France Live".

Днес, като един от водещите световни бизнес и културни центрове, Париж има статут на магнетичен мегаполис и една от най-добрите дестинации за пътуване по света, известна със своите живописни места и романтична привлекателност.

Разположен на река Сена, градът се радва на красива обстановка и предлага безкраен списък от известни забележителности. На Сена има 33 моста, най-красият от които е мостът на Александър.

Посещение на символа на Париж - Айфеловата кула, катедралата Нотр-Дам "Света Богородица, Лувърът, Триумфалната арка, най-известният булевард Шан-з-Елизе (от френски „Елисейските полета”), Люксембургската градина, са част от незабравимите атракции в Париж. Естествено, обиколката включва разходка до Монмартър (буквално означаващ „планината на мъчениците”) - неразривно свързано с изкуството и с хората на изкуството. Бохемският парижки квартал е Мека за художници от различни школи.

Другата спирка е площад "Конкорд" -  най-големият площад на Париж, с колосално историческо значение. Именно на този площад са били гилотинирани Мария Антоанета и Луи XVI.

Онлайн разходката включва и посещение на архитектурния комплекс Дом на инвалидите, построен по инициатива на Луи XIV. Това е един от първите домове в чест на инвалидите от войните в Европа, първоначално служил за настаняване на бездомни ветерани от фронта. Тук се намират множество музеи, в това число - Парижкият музей на армията, а също и Църквата на инвалидите, под чиято катедрала в криптата са погребани останките на Наполеон Бонапарт.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?