Два часа концерт за юбилея на Арменското училище (СНИМКИ)

Хайгашот Агасян и Стефка Оникян пяха на тържествения концерт по случай 180-годишнината на арменското училище "Виктория и Крикор Тютюнджиян" миналата вечер на Античния театър. На сцената заедно с именитите музиканти излязоха Лидия Ганева, мъжки хор "Стефка Благоева", фолклорен ансамбъл "Тракия", фолклорен танцов ансамбъл "Гайтани", танцов състав “Гаяне Марашлян”, вокална група при ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджиян“. Истински фурор предизвика огненото шоу “Дивинитас”. 

Празникът бе открит от архиерейския наместник на Арменската епархия в България  Храч Мурадян. Той благослови всички хора, които през годините са помагали на Арменското училище. След него пред публиката се изправи директорът Симон Тютелян.

Нашите ученици излизат от класните стаи като изградени личности. Всички заедно се стремим да съхраним името на най-старото училище в България. Да вдигнем глави и да носим авторитета на "Виктория и Крикор Тютюнджиян" с гордост, да бъдем достойни за историческата памет, каза Тютелян. Той награди с почетни грамоти и плакети всички преподаватели, предишни директори и деятели в знак на признателност за приноса им към историята и доброто име на училището.

Поздравления поднесе и посланикът на Република Армения в България Негово превъзходителство Арсен Схоян. "Училището предава на майчин език арменските бит и култура и възпитава поколенията. Да живеят образованието и просветата", каза дипломатът. Поздравления към арменците отправи с писмо и министърът на културата на Армения.

След официалните гости на сцената се качиха изпълнителите. Празничната програма продължи повече от два часа. Публиката танцуваше и пееше с участниците в спектакъла. На финала 10-минутна празнична заря огря небето над Античния театър и изправи на крака пълните трибуни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Елена Каменова

Елена Каменова

14.10.2014 | 09:02

Концертът беше невероятен! Изпълненията на певците и танцьорите развълнуваха всички. Емоционалните изпълнения на Стефка Оникян и Хайго, както всички го наричат, накараха публиката да запее. А Лидия Ганева и Вокалната група към училището ни накараха да се гордеем с нашите възпитаници. И не на последно място огненият танц и атрактивната заря, която не свали усмивките от лицата на малки и големи повече от 10 минути. Благодарим Ви!

Отговори
0 0
От публиката

От публиката

08.10.2014 | 15:59

Грандиозен концерт с още по-запомнящ се завършек! Над 2000 души бяхме като публика. Децата от вокалната група и малката Лидия с големия глас ни разплакаха от умиление. Хайгашот Агасян и Стефка Оникян пяха прекрасно. Танцовите формации - Гайтани, ансамбъл Тракия и арм. танцов състав от Варна ни разтупкаха сърцата. Огненият танц като че ли беше подготовка за най-страхотната заря, на която съм присъствала някога...\nБлагодаря на организаторите за този тържествен концерт. Приятели, с него оставате в историята не само на Арменското училище, но и в историята на гр. Пловдив!

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?