Следвайте ни

Дружество на пловдивските художници прави търг в подкрепа на Пенка Калинкова

viber icon

Големият пловдивски културен деец Пенка Калинкова се изправя пред борба с най-коварната болест. Писателят и журналист страда от тумор в мозъка, а вече започнаха да се сформират кампании в нейна полза. 

За да ѝ помогне да пребори болестта, Дружеството на пловдивските художници организира благотворителен търг на нови нарисувани картини. Събраните средства ще отидат за предстоящото лечение на Калинкова, химиотерапия и рехабилитация.

Пенка е честен и достоен човек за града ни. Тя е наш приятел, присъствала е на почти всичките ни събития, писала е професионални рецензии и отзиви. Помагала ни е през годините. Ние смятаме, че всеки един човек заслужава подобна подкрепа, особено хората, които дават душата и сърцето си за развитието на обществото. Затова колегите откликнаха с голямо желание.“, сподели Снежана Фурнаджиева – председател на дружеството. 

При желание да бъде закупена определена картина, трябва да бъде отбелязано името на купувача и съответно дали приема първоначално определената ниска цена или ще наддаде над нея. Всички творби могат да се открият на страницата на ДПХ във Facebook. За сега в кампанията са се включили около 30 художника от дружеството и са събрани 34 картини онлайн. 

В едноседмичен срок ще се обяви крайният купувач-дарител на всяка закупена картина, при която има наддаване. Наложително е купувачът да осъществи телефонен контакт с ДПХ на тел: 0886972737 за обратна връзка. 

Търгът няма ограничен срок, защото лечението ще продължи дълго във времето. Той ще е седмица за седмица, а в него могат да се включат и професионални художници, които не са част от ДПХ, но искат да помогнат. 

Ако някой иска да направи и индивидуално дарение за Пенка Калинкова, може да го направи на:

BG36FINV91501017048261 BIC:FINVBGSF

Калин Димитров Петков, първа инвестиционна банка

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?