Следвайте ни

Драматичният театър обяви програмата за юни, всички спектакли ще са на открито

viber icon

Министерски съвет реши да олекоти забраните за театрите и танцовите школи и така те всеки момент ще заработят на 30% от капацитета си, подобно кината. Това решение идва като спасение за някои общински и държавни театри, позиционирани в по-слабо населените общини. 

От Драматичен театър Пловдив обаче коментираха, че въпреки намалените мерки няма да използват залите си на този етап. Причината е, че искат да запазят здравето както на публиката, така и на екипа си, затова продължават да работят в посока отворени пространства. Основен избор е лятната сцена на самия театър, разположена в двора му. 

Точно на нея, на 11 юни, ще се проведе актьорско четене, тип беседа, целяща да доведе и до дискусия със зрителите – „Ботев срещу Каравелов“ от Цветан Стоянов. Лятната сцена в двора ще се използва отново и на 25 юни за второто актьорско четене – „Разговори с Исус, Пилат и Юда. Евангелие не по Матея“ от Стефан Продев. И двете събития са с вход свободен, а пропуските могат да се набавят от билетната каса или „Галерия 28“. 

На 18 юни, на Лятно кино „Орфей“, ще се играе постановката „Двама на люлката“ с Елена Атанасова и Герасим Георгиев – Геро. На 23-ти, пак на сцената на „Орфей“, ще се представи моноспектакъла „Мартин, Данчо и майка им“ в изпълнение на Албена Колева, а на 24-ти на кино „Орфей“, ще се постави „Съблечи се“.

На 29 и 30 юни театърът ще използва внушителната сцена на Античен театър, където в двете поредни вечери ще се състои любимия на хиляди българи спектакъл на Камен Донев „Лекция 1 за народното творчество“ и „Лекция 2 за всеобщата просвета“. 

От „Н. Масалитинов“ напомнят, че мерките от Министерски съвет и министър Ананиев позволяват откритите пространства да се запълват до 50% от общия им капацитет, както и че всеки зрител трябва да спазва дистанция и да носи защитни средства като маски и дезинфектанти. 

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хермес

Хермес

28.05.2020 | 14:30

Време ми е да бъда,, хинтелигентен,,..!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?