49

Драмата в Пловдив на 142 години! Празнува с подаръци и маратон от спектакли 

Драматичен театър - Пловдив, който е първият професионален театър, празнува своите 142 години! За ръководството на културната инститиция и публиката декември се превръща в един от най-емоционалните месеци в годината. 

Драмата ще отбележи внушителната си годишнина с маратон от спектакли и подаръци за верните зрители и любители на театралното изкуство. 

Празникът ще започне още на Никулден с вълнуващия спектакъл „Солунските съзаклятници“, в който между песента на кабаретната актриса и взрива на бомби зрителите ще си припомнят разтърсващата житейска поема на едни млади атентатори. 

"И неслучайно ще Ви подарим 142 билета, за да бъде всеки един от вас свидетел и съучастник в историята на това театрално съзаклятничество. Поканите могат да се вземат от касата на театъра, като всеки зрител може да заяви до 2 места", съобщиха от Драмата. 

11 декември, когато е датата на рождения ден на театъра, е подарена на „Едип и пророците“, където епичната зрелищност се среща с човешкия вик за опрощаване и приемане на греха.

На 13 декември за първи път в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ от 18:00 часа ще бъде представен на софийската публика книгата на Георги Миятев „Пловдивска театрална хроника“, който е един от най-колоритните свидетели на зараждането на пловдивския театър и неговата традиция.

На следващия ден, 14-и, Драмата продължава да поддържа чудесния обичай на гастрола и играе „Едип и пророците“  в Народен театър „Иван Вазов“.

Празничният маратон ще завърши в Пловдив.

"И преди да обуем топлите чорапи и вземем хубава книга с поезия в ръка, с която да полегнем пред празничното домашно огнище, Ви каним да нагазим заедно в ароматните треви на любовта с един от новите спектакли в репертоара  ни – „Лебедът“, който ще играем за Вас на 22 декември", написаха от ръководството на театъра в страницата си в социалните мрежи. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?