Драмата стяга спектакъла "Одисей" за 2019-а

Трупата излиза в лятна ваканция, директорът оглежда млади таланти

След успешния сезон на пловдивския театър е време за лятна почивка. Екипът е много доволен от представленията, от резултатите и от посещенията. Въобще от работата, която сме свършили. Това заяви пред "Марица" директорът на Драмата Кръстю Кръстев. Новите заглавия от последната програма са „Наемателят” и „Дебелянов и ангелите”, с което приключи и сезонът. И двете представления се приеха с изключителен успех от пловдивската публика, твърди Кръстев. 

В афиша на театъра имаше 23 заглавия от сегашния и предходните два сезона, както и представления, които се играят вече 5 години. За следващия сезон екипът отново предвижда около 20 постановки. Ще видим няколко нови спектакъла, които театърът подготвя до края на следващата година.

"Предстои много фундаментален спектакъл, който ще бъде поставен на Европейската столица на културата 2019. Той се очаква около 15 февруари догодина. Това е една пиеса за Одисей. Ще има и едно-две заглавия на Камерна сцена, но тях ще ги видите в началото на октомври", издаде Кръстев част от плановете.   

Директорът призна, че следи младите кадри в България. Наблюдава как се развиват завършващите студенти и тези, които вече са се дипломирали. "Винаги една трупа, колкото и да е добра, има нужда от обновление. Засега нямаме нови попълнения, но може би до края на годината ще има някой нов, не знам", коментира директорът на Драмата.  

Скоро театърът проведе кастинг за "Одисей", на който са се явили над 60-70 души. По-голямата част от тях са изявили желание да бъдат в екипа на пловдивския театър. 

С деца на море 

 Кръстю Кръстев е успял да планира лятната си ваканция с внучето си, което е на 2 годинки и половина. Обещал е да му покаже морето. Ваканцията на двамата моряци започва от 19 юли и ще продължи 10 дни.  
Кръстев се надява и всички от трупата на Драматичен театър-Пловдив да са планували своята почивка. "Те работиха доста здраво и сега е време да си починат, защото ги чака една наистина сложна и тежка година откъм работа. Надявам се да бъде много щастлива и успешна с нещата, които ще направим за наша радост и за радост на нашата невероятна пловдивска публика", завърши предваканционно Кръстев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?