46

Драмата показва 22 спектакъла през януари

Касите на Драматичен театър Пловдив отворят днес в 15 часа за първите представления от новата година. До края на месеца ще бъдат показани 22 спектакъла като сред тях са хитовите „Дебелянов и ангелите” на 16 януари и „Одисей” на 25 януари. 

Програмата на най-стария театър у нас започва на 9 януари с „Капан за самотен мъж” и „Лекция №2 за всеобщата просвета”. Втората лекция на Камен Донев е построена аналогично на предишния спектакъл, със същия характер и невъзможност да бъде преразказана. 

„Укротяване на опърничавата” е на 10 януари, а на 12-ти е премиерният за новия сезон „Солунските съзаклятници”. В него се разказва за сложния духовен свят на група млади хора, чиито сърца са като бурета с барут. 

„Солунските съзаклятници” ще бъде показан и на 27 януари. Драмата на Георги Дюлгеров не пренася в безкомпромисния свят на българите от Македония в началото на 20-ти век.

На 13 януари в Камерна зала ще бъде игран друг премиерен спектакъл за този сезон – „Старецът и морето”. Второто му представление през януари ще е на 27-ми.

На 13 януари в Голяма зала ще видим и третият нов спектакъл на Драматичен театър – „Вампир” на Антон Страшимиров. 

Цветният „Коприна” по романа на Алесандро Барико и по драматургията на Александър Секулов ще бъде игран на 19 януари. Билетите са с 50% намаление, ако са закупени с карта. За учащи и пенсионери те са по 8 лева. Другите билети са на цени между 18 и 25 лева. 

Още за събитията в Пловдив четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?