Следвайте ни

Довечера в Драмата: „По-полека“ - спектакъл (не) само за любов

viber icon

Иронични или носталгични, хитове на Стефан Вълдобрев са душата на очарователния мюзикъл „По-полека“. Той  докосва и обгръща зрителя със своя фин хумор и мека тъга. Целият спектакъл е за любовта - онази, от която стресовото ежедневие ни е отдалечило, която не умеем да съзрем и да отгледаме, от която се страхуваме и понякога бягаме, но която в крайна сметка все пак побеждава и ни омиротворява. Автори на драматургичния текст, в който са вплетени двайсетина от най-известните парчета на Вълдобрев, са Ваня Щерева и режисьорът Стайко Мурджев, а режисьор на самия спектакъл е директорът на Младежкия театър Влади Люцканов.

Фрагментите, навързани в тъканта на представлението, ни запознават с няколко странни двойки. Дилър в престижна банка, който дори в компанията на красиво момиче на повикване не може да се откъсне от курса на валутите и лихвените проценти. Бъдещи младоженци в сватбени тоалети, които може и да не стигнат до олтара в трескавото търсене на собствената си самоличност. Майка и дъщеря, които носят със себе си разочарованията от живота, заедно с урната с праха на главата на семейството. Двама музиканти, рапърчета в третокласен клуб, чиято макар и относителна популярност може да доведе до страшни драми с фенките и с душевното им равновесие.

В крайна сметка, пътищата на всички тях ще се слеят на един „зелен бряг“, на един може би въображаем остров на хармонията, където има фар, а пазачът на фара - в лицето на гост-звездата Филип Аврамов - е нещо като съвременен Странджата. В този модерен спектакъл се редуват два състава с актьори от двата театъра - Драмата в Пловдив и Младежкия.

Спектакълът „По-полека“ се играе в  Драматичен театър - Пловдив днес от 19 часа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?