2374

Доживяхме! Б.Т.Р. пеят „Уестсайдска история” в Лятното кино

Музикантите от Б.Т.Р. гостуват в Пловдив със съвместен концерт с екипа на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ Велико Търново. Той е под надслов „Мюзикъл и рок“ ще бъде представен за първи път пред публика в Пловдив на Лятна сцена „Орфей” на 25 август в 20:30 часа.

В него рокаджиите от Б.Т.Р. ще свирят с оркестъра на великотърновския театър с диригент Маестро Георги Патриков. В програмата като солисти ще участват Наско от Б.Т.Р., Теодора Петрова, Миряна Калушкова и Гергана Стоянова. 

По време на концерта рок музикантите за първи път ще изпълняват фрагменти от обичани мюзикъли заедно с оркестъра на театъра.

В програмата са включени арии и дуети от мюзикълите „Уестсайдска история” на Л. Бърнстейн, „Фантомът на операта” и „Котки“ на А. Лойд Уебър, както и от неговата рок опера „Исус Христос суперзвезда”.

Във втората част ще звучат вечните хитове на Б.Т.Р. в оркестрация за рок група и симфоничен оркестър. 

„Мюзикъл и рок“ е вторият интересен музикален проект, който екипът на МДТ реализира в своя юбилеен творчески сезон. Първата успешна съвместна продукция бе концертът „Отражения“ с обичания Орлин Горанов, с който театърът гостува в редица градове в страната.

Концертът с Б.Т.Р. също ще бъде представен в турне – Добрич, Шумен, Варна, Русе, на 25 август Пловдив и след това в Стара Загора.

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?