"Дойче Телеком" показва мегапроекта "Чуйте ни" в Пловдив

Мегаизложбата „Чуйте ни - артистичен интелект” с творбите от колекцията на „Дойче Телеком” ще бъде разположена на шест различни места в Пловдив. Произведения ще бъдат експонирани в Градска художествена галерия, Балабанова къща, „Хиндлиян”, галерия „Златю Бояджиев“, Народна библиотека „Иван Вазов“ и СКЛАД в Тютюневия град. Изложбата, която ще бъде открита на 4 април от 19 часа, е сред акцентите в програмата на Европейска столица на културата.

Според организаторите тя е естествено продължение на темата за 30-годишнината от падането на Берлинската стена. Колекция „Дойче Телеком“ показва над 80 творби, създадени последните 30 години от повече от 40 художници, родени и израснали в Източна Европа. Проектът струва на пловдивчани 100 000 лева.

Участващите художници, както и техните родители и дядовци са станали свидетели на големите промени от последните десетилетия. Творбите ще могат да се видят до 30 юни. Изложбата се осъществява със съдействието на „Колекция Телеком", Фондация „Отворени изкуства“ и Гьоте-институт в България. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?