Следвайте ни

Днес от 15,15 ч.: „Нощ на идеите“ ни сближава онлайн

viber icon

Шестото издание на "Нощ на идеите", организирано от Френския институт в Париж, ще се състои изцяло онлайн. С оглед на социалните последици от Covid пандемията избраната тема тази година е „Близки“.

Събитието, посветено на световния обмен на идеи и знания, ще започне днес от 15.15 ч. в платформата Zoom и на Фейсбук страницата на Института. С акцент върху дигиталното в нашите общества и отношението ни един към друг участниците в предвидените дебати ще дискутират нашите отношения в пространството и мобилността.

Предвидени са над 200 онлайн срещи по света, като тази в България ще се състои от 5 кръгли маси и една лекция със симултанен превод от френски на български. 

Организаторите обещават в продължение на 24 часа "Нощта на идеите" да бъде повод да се почувстваме по-близки от всякога, да засилим връзките си в целия свят, да взаимодействаме с други хора и да отбележим безграничността на мисълта. Събитието ще премине границите на часовите пояси и ще даде публичност на местните гласове в рамките на мащабно световно излъчване на живо.

Входът ще бъде свободен, но с предварителна регистрация. По време на събитието ще се разнищват теми като театър, литература, околна среда и психотерапия.

Как тази пандемия промени света, в който живеем? Могат ли театърът и артистите да имат ключова роля, за да се научим отново да бъдем заедно? Кризата Covid напомня ли ни колко важна е природата за нашето ежедневие? Това са само част от въпросите, на които ще се опитат да отговорят от Франция, Германия, Испания и България.

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай