Следвайте ни

Джипси джаз в "Конюшните" с Ами Опренова радва пловдивчани

viber icon

Музиканти ще заведат пловдивската публика  на музикално пътешествие през времето до „златните години” на европейския джаз. За това ще се погрижат певицата Ами Опренова и момчетата от струнния квартет „Hot Club de Plovdiv”.  Концертът от 21 часа довечера на Сцена 2 в бар "Конюшните" ще представи живия ритъм, красивите импровизации, лиричните мелодии и енергията на джипси суинга.

Пловдивчани ще могат да се насладят и на класически джаз песни, както и на авторски композиции. Зад китарите ще застанат Петър Койчев и Момчил Ангелов, Любомир Толумбаджиев ще е с цигулка. а Христо Минчев пък ще е на баса.

Ами Oпренова  е джаз певица, импровизатор, композитор, мениджър, вокален педагог.  Вече повече от десет години тя живее и работи в Лондон. Ами партнира с множество формации, участва в редица турнета из Европа с групата Coco ‘n ‘ the Fellas, както и с норвежкия джаз оркестър Swing’It Dixie Band. Едно от най-престижните <210> изпълнения е концертът и в световноизвестния клуб ’Ronnie Scott Jazz Club’.

Hot Club de Plovdiv са един от най-автентичните мануш ансамбли в България. Музиката на формацията е насочена към стила джипси джаз, създаден от китариста Джанго Рейнхард и цигуларя Стефан Фрапели. Те са участвали в множество фестивали, а тяхното високо ниво на музициране е забелязано от водещи европейски джипси суинг артисти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?