Следвайте ни

„Джеръми“ взривиха с рок Стария Пловдив

viber icon

В музикална сцена се превърна дворът на къщата с експозицията на Златю Бояджиев снощи. Първи настроение и талант разпръснаха момчетата от Panic Station (Паник Стейшън), които бяха избрани да подгряват специалните гости на вечерта. Улица „Съборна“ се запълваше с фенове на рока и малко след 21 ч. те посрещнаха четворката от JEREMY?. Законодателите на инди рока у нас бяха бурно аплодирани от голям брой почитатели. Четворката предложи отличен звук и страхотен подбор на парчетата. „Щастливи сме, че получихме покана от ОИ „Старинен Пловдив“ да се включим  в Празници на Стария град. Не се колебахме нито за миг. За нас е предизвикателство да бъдем на алтернативни сцени, а Старият град е магия, която изкушава всеки творец.“ – сподели Ерсин Мустафов, фронтмен на групата. 

Празници на Стария град продължават до 20.09. с богата програма:

Днес 18.09. в 18:30 ч. на Римски стадион се открива фотоизложбата „Аз съм българка!“. В 20:00, отново на Римски стадион, ще се прожектира филмов разказ за проекта. От 20:30 ч. ще се излъчи филма на Георги Тошев по повод 95 годишнината от рождението на Георги Парцалев. 

Организаторите на Празници на Стария град Ви канят на 19.09. в 11:00 ч. на Римски стадион, за да участвате в дефилето с момите-модели от проекта „Аз съм българка!“, което ще премине по ул. „Съборна“ и ще Ви отведе към любопитна изложба в Къща „Недкович“. 

Днес и утре (18-19.09.) Небет тепе става кино зона, а през уикенда Ви очакват работилници за деца, както и третото  издание на „Море от любов в Стария град“, джаз концерт и др. 

По ул. „Съборна“ са вече майсторите занаятчии от Регионална занаятчийска камара, а на пл. „Атанас Кръстев“ (лапидариума) можете да видите пленера на тема „Кожа“. Петима майстора от цяла България мерят сили в показване на умения по зададени от журито задания. 

В Старинния град вече има питейна и хранителни зони, където можете да съчетаете насладата от среща с минало, изкуство с вкусни изкушения. Те са на ул. „Тодор Самодумов“ (паркинг на АМТИИ), ул. „Съборна“ и на Небет тепе.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?