4020

Джаз музкантът Боби Вълчев изнася благотворителен концерт в Пловдив

Живеещият в Дубай джаз музикант Боби Вълчев се завръща в България, за да изнесе нов концерт с благотворителна кауза

Това ще се случи на 19 декември в гр. Пловдив, а каузата е закупуване на нови музикални инструменти на талантливите деца от Ансамбъл ударни инструменти “ПРЕСТО”.

Концертът в навечерието на Коледа ще се проведе в Епископската базилика на Филипопол (Голямата базилика) от 19:00 часа.

Боби Вълчев се заема лично с каузата на Ансамбъл “ПРЕСТО”, след като две от талантливите деца от формацията вземат участие в миналогодишния Коледен концерт на джазмена. Боби Вълчев забелязва, че двете големи маримби на децата са ръчно правени от техния преподавател Пенчо Пенчев, който, поради липса на средства, полага
неимоверни усилия за самото съществуване на ансамбъла, включително ремонтирайки сам счупените инструменти. Липсата на финансови възможности обаче не спира децата от “ПРЕСТО” да се отзовават на различни благотворителни каузи, като сега е време ние да им върнем този жест.

За да могат да продължат с развитието си на джаз музиканти, децата от Ансамбъл “ПРЕСТО” мечтаят да се сдобият с нов вибрафон. В момента те разполагат с вибрафон от далечната 1975 година, който, за съжаление, е непоправим към настоящия момент. Нуждите на ансамбъла стигат до нови инструменти и ремонт на залата, в която свирят, но
на този етап най-голямото желание на децата е да се сдобият с нов вибрафон. Пазарната цена на подобен инструмент достига сумата от 10 000 лева.

Заедно с Боби Вълчев и Ансамбъл “ПРЕСТО”, на сцената в Голямата базилика в Пловдив ще се качат и прекрасните деца от хор “Детска китка” - формация, чиято история датира още от 40-те години на миналия век.
За събитието на 19 декември няма предварителна продажба на билети, но всички желаещи да присъстват трябва да резервират билетите си тук и да ги заплатят в брой на входа на базиликата в кутиите за дарение. Даренията от входа ще се събират между 18.30 и 19.00 часа.

Тъй като местата са ограничени, организаторите молят всички, които са се регистрирали, но нямат възможност да присъстват да се свържат с тях, за да освободят местата за други желаещи да присъстват и да помогнат на каузата.

За повече информация, влезте във Фейсбук страницата на събитието.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?